Dieselgate
Du som HAR eller HAR HATT en Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda eller Porsche berørt av utslippsjukset:
1
11 Nov 2022

Mottok vi brev fra EU-kommisjonen som bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning i tillegg til utbedringen (fixen)! Man har 3 år på å kreve erstatning fra man VISSTE eller BURDE VITE at man kunne rette krav. Siden VW, NAF og norske forbrukermyndigheter hele tiden har sagt at norske eiere IKKE har rett på erstatning, er 11. November 2022 datoen da norske eiere FØRST KUNNE VITE at de har rett på erstatning. TRYKK HER for å lese brevet.


20 Feb 2023

Bestemte retten i Schleswig, Tyskland at også utbedringen (fixen) er ulovlig. I henhold til kjøpsloven (bedrifter) og forbrukerkjøpsloven (private) kan man dermed kreve å heve kjøpet! TRYKK HER for å lese mer.

2

3
22 Mars 2023

Mottok vi et nytt brev fra EU-kommisjonen, som bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning. Det vises til en fersk dom fra EU-domstolen av 21. Mars 2023, som fastslår at ALLE som HAR eller HAR HATT en dieselbil (UANSETT MERKE) har rett på erstatning om det er jukset med utslipp. I tillegg slår dommen fast at MYNDIGHETENE ER PÅLAGT Å HJELPE.

TRYKK HER for å lese brevet. TRYKK HER for å lese dommen.


Ifølge EU skal alle berørte få tilbakebetalt 15% av nybilpris fra Volkswagen. Ifølge tysk høyesterett har man 10 år på seg til å rette krav (skandalen ble kjent i 2016). Vi vet av erfaring at man må kreve erstatningen for å få den. Vi tar oss av hele klageprosessen – alt du trenger å gjøre er å melde deg på.

Bli med 6.200 norske bileiere og krev 15% av nypris i erstatning, pluss forsinkelsesrenter ( i snitt 66.300 kroner per bil )

Du kan melde deg på GRATIS og du trenger ikke lenger eie bilen.

 • Det gjør ikke noe om du ikke eier bilen lenger.
  • Bilen kan være kjøpt ny, leaset, firmabil eller kjøpt brukt.
 • Bilen må være produsert mellom 2007 og 2015.
  • VW fortsatte jukset etter at de var avslørt. De nyere bilene er, sammen med alle andre bilmerker, del av Dieselgate 2.0.
 • Bilen må ha dieselmotor.
 • Bilen må være av typen Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda eller Porsche (for andre merker, se Dieselgate 2.0).
 • Det er kun de som krever erstatning som får det, så krev erstatning du også!
 • Du må ha meldt deg på klagesaken før Volkswagen har betalt kompensasjon til samtlige eksisterende medlemmer i gruppen. Så snart dette er tilfelle, vil det stenges for påmelding og saken avsluttes.
Den siste utviklingen i saken

Jul 2021

7. Juli: Volkswagen dømt til å betale mer enn 200 millioner euro til 63.000 italienske eiere. Hver eier får utbetalt 3.300 euro pluss renter. Kun de som hadde rettet krav fikk erstatning.

2

3
Sep 2021

EU-kommisjonen ber Volkswagen gjøre opp for seg i resten av Europa. Resten bør få det samme som de fikk i Tyskland, altså 15% av nybilpris. I Tyskland tilsvarte dette et snitt på 3.200 euro per bil.


Feb 2022

Tysk høyesterett bestemmer at man har 10 år på seg for å rette krav, fra skandalen ble kjent. Dieselgate-skandalen ble kjent i 2016.

47
Jun 2022

Det ble sendt krav for ytterligere ca 300 biler.

7. Juni: EU-domstolen konkluderer med at eiere berørt av Dieselgate har rett på erstatning. Myndighetene i det enkelte land skal beregne erstatningen og de skal bistå eierne med å få erstatningen de har krav på.

I Spania besluttes det at samtlige berørte skal få informasjon fra myndighetene om at de har rett på erstatning og de får ytterligere 5 år på seg for å rette krav – frem til 2026. Grunnen var at myndighetene først kun hadde bedt eiere om å få utbedret bilen, men ikke bedt dem kreve erstatning. Dette er identisk med norske forhold.


Jul 2022

Det ble sendt krav for ytterligere ca 350 biler.

14. Juli: I 2011 justerte Volkswagen jukseprogramvaren, slik at den viste riktig utslipp for temperaturer mellom 15 og 33 grader Celcius. I dag besluttet EU-domstolen at denne mekanismen var ulovlig (se dommen), da temperaturene i EU ofte er lavere enn 15 grader Celcius. Norske middeltemperaturer ligger langt lavere, dermed er denne ferske dommen veldig relevant for norske eiere. Dommen kom i forbindelse med at eiere fra Østerrike krever å heve kjøpet.

8


Sep 2022

2. September: Brev til Forbrukertilsynet om bistand.

21. September: Brev til Justiskommisæren ved EU-kommisjonen, med forespørsel om bekreftelse på at EU mener at også norske eiere bør få tilbakebetalt 15% av nybilpris fra Volkswagen.

23. September: Lansering av gratis påmelding til klagesaken.

10

11
Nov 2022

Det ble sendt krav for ytterligere ca 800 biler.

11. November: Vi mottok brev fra EU-kommisjonen der de bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning.


Des 2022

Det ble sendt krav for ytterligere ca 1 200 biler.

12

13
Jan 2023

Det ble sendt krav for ytterligere 400 biler.

20. Januar: Grunnet at Volkswagen bruker så lang tid med å kompensere norske eiere, legges forsinkelsesrenter til i kravet, gjeldende fra da vi vant frem i Tyskland i 2020. Kravet utgjør dermed i snitt 64.300 kroner per 20. januar 2023.


Feb 2023

20. Februar: Retten i Schleswig, Tyskland slo fast at også utbedringen var ulovlig. Dermed har man i følge kjøpsloven (bedrifter) og forbrukerkjøpsloven (private) rett til å heve kjøpet!

14

15
Mar 2023

21. Mars: EU-domstolen fastslår at ALLE som HAR eller HAR HATT en dieselbil (UANSETT MERKE) har rett på erstatning om det er jukset med utslipp. I tillegg slår dommen fast at MYNDIGHETENE ER PÅLAGT Å HJELPE.

22. Mars: Vi mottok et nytt brev fra EU-kommisjonen, som bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning. Brevet viser til den ferske dommen fra EU-domstolen.

Hvorfor kreve erstatning i 2023?

Går det an å vinne frem så lang tid etter at skandalen ble kjent?

Vanligvis ikke, men nå er det slik at det er Volkswagen som har ventet i 6 år med å gjøre opp for seg i Norge. Det er altså på grunn av dem at saken fremdeles pågår. Det ville være feil om det skulle lønne seg for Volkswagen å trekke ut tiden. Dessuten har tysk høyesterett bestemt at man har 10 år på seg for å rette krav (frem til 2026)!


Ikke nok med det. Første gang norske eiere fikk bekreftet at de har rett på erstatning, var i brev EU-kommisjonen av 11. november 2022!

Hele 144.000 norske biler ble jukset med og ingen har fått erstatning enda.

Egentlig burde alle berørte bli kompensert, men erfaringsmessig er det kun de som krever erstatning som får det. Slik var det også i Tyskland, Spania, Italia, England og Whales.

Du som har eller hadde en av de berørte bilene, har rett på erstatning. Volkswagen har betalt over 400 milliarder kroner i bøter og erstatninger verden over, men ingen ting til norske bileiere – enda. Nå er det norske bileiere sin tur til å få betalt.

Dag Rune Flåten har siden 2013 hjulpet norske forbrukere og bedrifter med å få tilbake mellom 500 millioner og 1 milliard kroner i erstatninger fra banker, finansselskap, bilindustrien og en rekke flyselskap. Den første norske Dieselgate-gruppen ligger til behandling hos Forbrukerklageutvalget.

Hvorfor har ikke Forbrukerrådet og NAF ordnet opp, slik de gjorde i Tyskland?

I Tyskland var det den tyske versjonen av Forbrukerrådet og NAF som kjørte prosessen mot Volkswagen og sørget for at bileiere fikk erstatning. Hvorfor har ikke det NORSKE Forbrukerrådet og NAF ordnet opp for norske bileiere? Dette er selvsagt et meget godt spørsmål.

NAF mottar over 500 millioner kroner i medlemskontingenter fra landets bilister, men hva gir de tilbake? Et magasin 6 ganger i året, som er så stappet med reklame at en skulle tro det kunne gis ut gratis, ja, men gir de noe mer?

Og hva har det norske Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet gjort? De som blir betalt over 200 millioner skattekroner hvert år, for å hjelpe norske forbrukere? Det eneste synlige engasjementet i denne saken, har vært å aktivt motarbeide de som faktisk har forsøkt å hjelpe norske bilister.

I November 2022 mottok vi brev fra EU-kommisjonen som bekrefter at norske eiere har rett på erstatning. Nær 800 av deltakerne i klagesaken sendte dette brevet videre til Forbrukertilsynet, med en oppfordring om å bistå oss i arbeidet. Også NAF og mediene fikk tilsendt brevet.

21. mars 2023 bestemte EU-domstolen at myndighetene er pålagt å hjelpe bileierne med å få erstatningen de har rett på. 22. mars 2023 mottok vi brev fra EU-kommisjonen som bekrefter at EU-dommen også gjelder for Norge.

Det å delta i Dieselgate gjennom Bilklager.no fungerer som følger:
 1. Påmelding

  Om du ønsker å kreve erstatning for at du eier eller eide en av de berørte bilene, meld deg på klagesaken Dieselgate.

  Du kan velge mellom å betale en påmeldingsavgift og motta 70% av erstatningen, eller du kan melde deg på helt GRATIS og motta 50% av erstatningen.

 2. Oppfølging

  Vi samler sammen deltakerne, håndterer hele klageprosessen og holder alle deltakerne orientert gjennom regelmessige nyhetsbrev, der vi oppdaterer om fremdriften gjennom hele sakens levetid.

  Det er mange fordeler med å stå sammen som en slagkraftig gruppe i møte med en så stor og mektig motpart. Hele 144.000 norske bileiere har rett på erstatning, med det er kun de som KREVER erstatning som vil få det.

  I tråd med EUs oppfordring krever vi erstatning (15% av nybilpris). I tillegg krever vi forsinkelsesrenter for at Volkswagen haler ut tiden.

 3. Forhandling

  Vi håndterer klageprosessen og retter krav om erstatning på vegne av alle deltakerne våre.

  I September 2021 var EU ute og oppfordret Volkswagen om å bli ferdige med å betale erstatning til kunder i Europa. Ifølge EU må vi få det samme som de fikk i Tyskland, altså 15% av nybilpris.

  11. November 2022 mottok vi brev fra EU-kommisjonens Justiskommisær, Didier Reynders, som bekreftet at også norske eiere har rett på erstatning.

  Det er bare de som krever erstatning som får det, derfor er det viktig at du retter et krav. Vi kan gjøre hele jobben for deg. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på.

 4. Resultat

  Om og når vi vinner frem, mottar du 70% av kompensasjonen, eventuelt 50% om du velger gratis påmelding. Resten går til Dag Rune Flåten og de som har bistått ham i arbeidet.

  Ved å delta i gruppen, er din økonomiske risiko begrenset til påmeldingsavgiften.

  Dette betyr at prosessen blir langt rimeligere og inneholder en betydelig lavere risiko enn om du skulle igangsatt en omfattende klageprosess på egenhånd.

  Til deg som er berørt men usikker på om du skal melde deg på: Din bil var berørt på samme måte som 11 millioner andre biler. Norske forbrukere har minst like gode rettigheter som i Tyskland og andre land. Det er NÅ saken skal behandles i Norge. Derfor er det NÅ du må kreve din rettmessige erstatning.

Dieselgate
Du som HAR eller HAR HATT en Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda eller Porsche berørt av utslippsjukset:
1
11 Nov 2022

Mottok vi brev fra EU-kommisjonen som bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning i tillegg til utbedringen (fixen)! Man har 3 år på å kreve erstatning fra man VISSTE eller BURDE VITE at man kunne rette krav. Siden VW, NAF og norske forbrukermyndigheter hele tiden har sagt at norske eiere IKKE har rett på erstatning, er 11. November 2022 datoen da norske eiere FØRST KUNNE VITE at de har rett på erstatning. TRYKK HER for å lese brevet.


20 Feb 2023

Bestemte retten i Schleswig, Tyskland at også utbedringen (fixen) er ulovlig. I henhold til kjøpsloven (bedrifter) og forbrukerkjøpsloven (private) kan man dermed kreve å heve kjøpet! TRYKK HER for å lese mer.

2

3
22 Mars 2023

Mottok vi et nytt brev fra EU-kommisjonen, som bekrefter at norske bileiere har rett på erstatning. Det vises til en fersk dom fra EU-domstolen av 21. Mars 2023, som fastslår at ALLE som HAR eller HAR HATT en dieselbil (UANSETT MERKE) har rett på erstatning om det er jukset med utslipp. I tillegg slår dommen fast at MYNDIGHETENE ER PÅLAGT Å HJELPE.

TRYKK HER for å lese brevet. TRYKK HER for å lese dommen.


Påmelding
Aksept av suksesshonorar

Dersom det er noe annet du ønsker å informere om, skriv en melding i feltet under.
VED Å SENDE INN DETTE SKJEMAET, AKSEPTERER DU Å MOTTA VÅRE NYHETSBREV, SAMT AT VI KAN KONTAKTE DEG VED Å BRUKE KONTAKTINFORMASJONEN DU OPPGIR, VED BEHOV. OPPLYSNINGENE DU OPPGIR VIL IKKE BLI GITT TIL ANDRE PARTER.
Hva er mest lønnsomt?

Dersom erstatningen din er på mer enn 4.245 kroner, vil det være mest lønnsomt å betale 849 kroner ved påmelding. Grunnen er at du da beholder 70% av erstatningen. EU mener vi skal ha 15% av det bilen kostet da den var ny – med forsinkelsesrenter tilsvarer dette ca 66.300 kroner per bil.

Ved 66.300 kroner i erstatning, vil du motta 46.410 kroner om du beholder 70% av erstatningen, mens du mottar 33.150 kroner om du beholder 50% av erstatningen. Resten går til oss som gjorde jobben og våre sponsorer.

Hvem som helst kan bli sponsor og om du er sponsor i tillegg, vil du sitte igjen med en veldig hyggelig sum når saken er vunnet.